News

Energie van de gemeente

Ook als dorpskern Noordgouwe-Schuddebeurs krijgen we te maken met de energietransitie die uit de klimaatakkoorden voortvloeien. Op de dorpsvergadering afgelopen oktober noemde Baukje Bruinsma een aantal sites die mogelijk interessant zijn om in dat kader te bezoeken. 

De gemeente ontwikkelt Transitie Warmte, een plan om per wijk of dorp van het aardgas af te kunnen. Informatie daarover verschijnt op https://denkmee.schouwen-duiveland.nl/nl-NL/

Wie ideeën wil opdoen voor de mogelijkheden om het eigen huis voor te bereiden op deze transitie kan op https://duurzamehuizenroute.nl/ voorbeelden bekijken.

Wie aan de slag wil kan via https://www.duurzaambouwloket.nl/zeeland tot 31 december 2021 een bijdrage (max € 87,-) in kleine energiebesparingen voor thuis aanvragen. Of maatwerkadvies inwinnen over isolatie of veranderingen door bezoek aan huis. Dat kan ook nog na dit jaar.

Op https://openbaarladen.nl/schouwen-duiveland/locaties-laadpalen-in-schouwen-duiveland staat een interactieve kaart van het eiland met daarop de locaties van laadpalen voor elektrische auto’s. En de mogelijkheid om een aanvraag te doen voor een locatie.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.